Arkitektens visjoner

Intensjoner 

  • Å skape noe spesielt som beboerne kan identifisere seg med. 
  • Å skape et bomiljø som gir trygghet uten å føle seg bak stengsel 
  • Et intimt og trygt sted 
  • Å skape et sted for felleskap og private steder 
  • Å skape boliger som gir tett tilknytning til terreng og landskap 
  • En drøm om det perfekte hjem og et godt hjem inne og ute 

Spesielle hus som gir mulighet å tilfredstille våre behov for privatliv for et individuelt uttrykk og sosial tilhørighet. Fokus på individet og dets mangeartede behov 

Å skape en felles grønn park mellom husene på taket av garasjen, med vekster som strekker seg fra mark til busker og små trær som også gir et grønt inntrykk som skjermer innsyn til boligene i første etasje. i forskjellige høyde på forskjellige nivåer. Alle leiligheter er forskjellige 

Arkitektur 

Komposisjonen med 2 hus gjør det mulig å integrere forskjellige deler av hagen i selve boligen. 

Trepanel og hvite pussete flater gir boligen dens lette lyse karakter. Husene ligger i et område med eneboliger og intensjonen er å bevare det grønne landskapet mot veiene rundt og skape et felles parkområde mellom husene. 

Husene er gitt en horisontal form med en lav 2 etasjes bygning mot Nordåshøgda og et 3 etasjes hus anlagt noe høyere og som klatrer i terrenget og gir hver boenhet direkte atkomst til en egen privat hage eller terrasse. 

Husene vender seg mot solen og utsikt og fasaden mot syd er lukket med store murale hvite flater. Det gir leilighetene med store vindusflater i det brattere terrenget uten innsyn. 

Hver leilighet er spesielt utformet for best mulig å utnytte de muligheter som ligger i situasjonsplanen og tilknytning til terrenget. 

Husets ytre er utformet for å understreke fasadens jevne komposisjon 

Stuene vender mot syd og åpner seg mot hage, terrasse eller balkong. Store vindusflater bader rommene med naturlig lys. 

De store nesten rammeløse vinduene som rekker fra gulv til tak, styrker forbindelsen mellom den innvendige og utvendige del av huset.  

Nordås Hage utstråler en fornemmelse av ro, som søkes ved valg av homogene materialer og farger, samt samspill med hagen og utsikten som kan nytes fra alle rom. 

Tre spiller en hovedrolle i prosjektet. Gulvene er av tre, samt himlinger i fellesareal. Trepanelet i fasadene har forskjellige farger for også å understreke de forskjellige volum og funksjoner. 

Interiøret holdes i hvite og grå toner med glatte malte overflater . 

Etasjene er delt opp i en sentral akse som går på langs gjennom interiøret  og består av hall, korridor og gir atkomst til leilighetens forskjellige funksjoner.